Pieces of Van Gogh.

 

Pieces of Van Gogh – Artist in residence Van Gogh huis, Zundert

Voor deze expositie heb ik een werk van 2013 in stukken gesneden en in zeven gedeeld. Dit werk heeft eerder in het Van Gogh Museum gehangen. Met de naam ‘Drie dagen leven als Van Gogh’. Het heet nu ‘Pieces of Van Gogh’ en is te zien aan de grote wand in de Van Gogh galerij.

Letters of Hope and Sorrow

Tijdens mijn periode in het gastatelier ben ik een kleine week in Griekenland geweest bij een vluchtelingenkamp. Hier heb ik zelfgemaakt briefpapier uitgedeeld. Ik heb vluchtelingen gevraagd om brieven over hun dromen, hoop of zorgen te schrijven en op te sturen naar Vincent van Gogh. In totaal heb ik 30 brieven uitgedeeld. Er zijn er nu vijf van teruggekomen met de post. Het project heet ‘Letters of Hope and Sorrow’ en de brieven zullen uiteindelijk in een publicatie verschijnen.

People working in the field

Naast de brieven zijn de werken ‘People working in the field’ te zien. Ik heb me laten inspireren door Van Goghs serie over mensen die op het veld werken. Ik visualiseerde ze op het veld achter de kosterswoning. Om de snelle beweging van Van Gogh na te bootsen heb ik geëxperimenteerd met gips. Gips heeft een snelle uitwerking waardoor ik maar een paar minuten heb om de beweging neer te zetten. In de werken laat ik mij leiden door toeval en omstandigheden. Ik gebruik een formule van opbouw en afbouw om tijd weer te geven.

Link naar interview: https://witterook.nu/artikelen/de-van-goghblues-van-judith-geerts/